16N – Programa “Ni a Grècia, ni enlloc – ANTIFAstival”

PosterAntifastivalColor_Catala-01

La Xarxa Antifeixista per Grècia us convida al festival “Ni a Grècia, ni enlloc ANTIFAstival” que tindrà lloc dissabte 16 de novembre a l’Ateneu Popular 9Barris (C/Portlligat 11-15 , Barcelona).


Aquest festival pretén transmetre la serietat de les circumstàncies sociopolítiques que envolten actualment Grècia; subratllar l’amenaça feixista d’un partit purament nazi; comunicar la magnitud de la violència del feixisme i dels crims que es cometen; enviar un potent missatge de solidaritat al moviment social que lluita contra el racisme, el feixisme i el capitalisme i construir relaciones sólides respecte a la lluita antifeixista amb els moviments propis de Barcelona i d’altres llocs.


Per totes aquestes raons us esperem al festival antifeixista (des de les 12.30h i fins a les 02.00h) amb xerrades informatives, passis de documentals, amb la participació de convidats especials des de Grècia i de membres del moviment antifeixista de Barcelona. El festival acabarà amb concerts solidaris de bandes musicals locals i amb l’actuació especial del cantautor grec Giannis Aggelakas & Band.

 
La programació complerta del festival inclou:


12.30-14.30 “Perspectives de la ultradreta a l’Europa del sud”

Panell de discussió amb l’autor del llibre “La democràcia a Grècia en els temps de l’FMI” i amb en Marti Marin Corbera, professor titular del Departament d’Historia Moderna i Contemporània de la UAB i en Manuel Delgado Ruiz, catedràtic acreditat del Departament d’Antropologia Social de la UB.


14.00-16.00 Dinar grec acompanyat amb música grega tradicional de Yannis Papaioanou (llaüt), Zacharias Vamvakousis (acordió) i Stelios Togias (percussions)


16.00-17.30 “Contra el feixisme i el racisme. Organització popular als barris”

Panell de discussió moderat pel David de Bou, periodista de La Directa, amb en David Karvala, activista de la Unitat Contra el Feixisme i Racisme, la Daniela Ortiz del web informativa i col·lectiva Antigonia.com i representant de la Plataforma Antifeixista.


18.00-20.30: “L’auge del feixisme a Grècia”

Projecció de documentals

“The Cleaners” (2013 ) sobre la campanya electoral del partit neonazi Alba Daurada, per en Konstantinos Georgousis, especialista en Antropologia Visual i Documental Etnogràfic

“Feixisme SL” presentació del nou documental en preparació pels creadors de “Deptocracy” i “Catastroika” i projecció del treball periodístic sobre l’Alba Daurada d’un d’ells, Aris Chatzistefanou (Infowar).

 Panell de discussió amb Konstantinos Georgousis i Aris Hatzistefanou i xerrada informativa sobre la lluita contra el feixisme que avui dia està present als carrers de Grècia.


Sessions paral·leles durant el festival:

Exposició d’il·lustracions i fotos

Activitats per a menors d’edat per Yorgos Konstantinou, col·lectiu Irènia (www.irenia.net)

21.00-02.00 Concerts (6€**)

EINA (acústic)

EAM (Exèrcit d’Alliberament Musical)

Giannis Aggelakas & Band

Yacine & The Oriental Groove


Ni l’Estat, ni cap altra institució poden demolir el feixisme. Sempre, davant d’aquest històric deure, el poble serà l’únic protagonista.


El dia 16 de novembre totes i tots deixarem molt clar que:

Mentre respirem, el feixisme NO PASSARÀ.

 
Xarxa Antifeixista per Grècia

Blog: www.redantifaporgrecia.wordpress.com

Facebook: Ni a Grècia, ni enlloc ANTIFAstival

* Data de simbolisme especial ja que es compleixen 40 anys des de la Rebelió de l’Escola Politècnica contra la dictadura dels Coronels.

** Tots els beneficis del festival es destinaran a donar suport a la lluita social contra el racisme i el feixisme a Grècia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s