Activitats infantils a l’ANTIFAstival – Col·lectiu Irènia

En el marc del festival antifeixista “Ni a Grècia, ni enlloc” ANTIFAstival que es celebrarà dissabte 16 de novembre a l’Ateneu Popular 9Barris tindrà lloc l’activitat infantil “Fervol – En busca d’un país millor” del col·lectiu Irènia.

Què és Irènia?

Irènia és el nom d’un col·lectiu de professionals i docents, de procedències i perfils acadèmics diversos, conscients de la necessitat de treballar cap a una cultura de pau mitjançant l’educació per a una ciutadania responsable.
Defensors i defensores de l’aprenentatge a través de les emocions, a més dels coneixements, dissenyem les nostres activitats utilitzant principalment el joc com a recurs pedagògic. El joc (de simulació, de rol o de taula) ens permet fer l’exercici de veure la realitat des d’una òptica diferent de la pròpia i posar-nos a la pell de l‘altri.

A través dels seus programes i activitats, Irènia acosta la població escolar de diversos municipis catalans a la cultura de la pau, al coneixement de les diferents cultures, de les desigualtats i conflictes que trobem al món i més concretament a la regió mediterrània.


Fervol – En busca d’un país millor

fervolcollagepCom explicar conceptes com la immigració, la cooperació, els drets dels infants o la diversitat a infants de cicle inicial? “En un país llunyà, una parella d’infants es troba en una situació de pobresa. Decideixen marxar i ho fan amb en Fervol, un cavall volador que construeixen ells sols, … Els nens i nenes s’endinsen en un viatge- aventura que els durà per diversos països imaginaris, on coneixeran constel·lacions socials i personatges nous…
Fervol és un conte escenificat sobre la immigració, sobre les necessitats bàsiques i sobre  els desitjos, sobre els drets i els deures dels infants.
Al finalitzar la representació, es proposen una sèrie d’activitats, començant per retallar i pintar els protagonistes del conte.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s