Συγκέντρωση στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου στη Βαρκελώνη

índice

“Αλέξης Γρηγορόπουλος: στις 6 Δεκέμβρη 2008 δολοφονείται εν ψυχρώ ο 15χρονος μαθητής από σφαίρα μπάτσου στην Αθήνα. Ύστερα από λογομαχία ανάμεσα σε παρέα μαθητών και αστυνομική περιπολία, οι μπάτσοι επιστρέφουν οπλισμένοι και δολοφονούν.

Juan Andrés Benítez: στις 5 Οκτωβρίου 2013 δολοφονείται ο 50χρονος άνδρας μετά από άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στο κέντρο της Βαρκελώνης. Έπειτα από καταγγελία για καυγά, οι αστυνομικοί φτάνουν στο χώρο και επιβάλλουν το δικό τους «νόμο».

Yassir El Younoussi: στις 31 Ιουλίου 2013 δολοφονείται ο 29χρονος νεαρός έπειτα από βασανιστήρια στο κρατητήριο στο Vendrell. Ο συγκεκριμένος νεαρός ερχόταν συχνά κόντρα με τους μπάτσους για τον απλό λόγο ότι υπερασπιζόταν τα δικαιώματά του.

Αυτές είναι μερικές από τις κρατικές δολοφονίες των τελευταίων χρόνων. Οι μπάτσοι, ως το «νόμιμο» εκτελεστικό όργανο του συστήματος, εκτελούν και τρομοκρατούν όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας τα οποία και βαφτίζουν ως «ταραξίες», «ομοφυλόφιλους», «οροθετικούς» ή «λαθρομετανάστες», προκειμένου να δικαιολογήσουν την δολοφονική καταστολή τους.

Η κρατική εξουσία δολοφονεί και εκδικείται. Καμία ανοχή στην αστυνομική τρομοκρατία. Καμία ανοχή στη βία και την ατιμωρησία”

Το Αντιφασιστικό Δίκτυο για την Ελλάδα καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 12μμ στη Ράμπλα του Ραβάλ στη Βαρκελώνη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ενάντια στην αστυνομική βία και ατιμωρησία.

DSC_0246

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s