Idees per canviar el món – Xerrada sobre el feixisme a Grècia

 

El dissabte 26 d’abril, en el marc de les Jornades Idees per canviar el món, organitzades per En Lluita, es realitzarà una xerrada sobre l’auge del feixisme a Europa i el seu discurs que es planteja com a una sortida a la crisi sistèmica. Entre d’altres es parlarà del paper de l’Alba Daurada a Grècia i es comptarà amb la participació del autor del llibre La democràcia a Grècia en el temps del FMI.

El panel inclou les següents intervencions:

10’30h El feixisme vestit amb corbata. Com l’aturem?

Sara Vilà, diputada per Lleida d’ICV i membre d’UCFR Lleida, Itziar Cedar, membre d’Estudiants En lluita i d’UCFR Vic, Bertran Cazorla, periodista de la Directa i expert en ultradreta i Spiros X autor del llibre La democracia en Grecia en los tiempos del FMI.

El moment d’obertura política en què ens trobem és esperançador per les persones que volem construir un món més just; però desgraciadament també ho és per qui vol donar una sortida totalitària a la crisi sistèmica. El feixisme s’articula en diferents projectes que volen acumular simpaties mitjançant el discurs de l’odi contra l’immigrant i una hipòcrita cara social. Per això desemmascarar-lo i mostrar un rebuig massiu a les seves idees és una tasca urgent. Alhora, cal identificar bé quina és l’amenaça a la qual ens enfrontem: és el mateix el Front Nacional francès que Alba Daurada a Grècia? Com es relaciona el racisme institucional amb l’auge del feixisme? I sobretot, com aconseguim que no sigui la seva “alternativa” la que s’acabi imposant?

*Totes les xerrades comptaran amb una ludoteca per les persones amb infants.

Per a més informació sobre el programa de les Jornades, visiteu la pàgina web.

Les Jornades tindran lloc a:

Centre Cívic La Sedeta

Carrer de Sicília, 32, Barcelona

< M > Joanic o Sagrada Família.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s