18/09 Concentració en memòria de Pavlos Fyssas

fyssas-antig

El proper dijous 18 de setembre farà un any de l’assassinat de l’artista Pavlos Fyssas (també conegut com Killah P.) a mans d’una secció d’assalt de l’organització neonazi Alba Daurada.

L’assassinat a sang freda de Pavlos va tenir lloc davant d’una cafeteria del barri obrer de Keratsini,en presència de la policia, la qual estava informada de l’emboscada que s’havia planejat. El raper Killah P., conegut pel seu activisme antifeixista, va ser atacat pels mateixos feixistes que tracten d’imposar-se en tots els aspectes de la vida social. Aquest va ser el primer assassinat d’un antifeixista actiu i que se suma als nombrosos atacs sangnants comesos durant els anys anteriors pels membres de l’organització neonazi Alba Daurada. Fins aleshores els atacs havien estat motivats principalment per l’odi racial i van culminar amb el brutal assessinat del jove Paquistaní Shehzad Luqman el 17 de gener de 2013. En paral·lel, s’havien dut a terme nombrosos atacs polítics contra diversos centres socials ocupats, sindicalistes i membres d’organitzacions d’esquerra.

Quan la burgesia se sent amenaçada, utilitza el feixisme per conservar la seva força i els seus privilegis. El feixisme és una eina de desorientació de l’ira popular i de les lluites socials. Malgrat el seu discurs populista, Alba Daurada dóna suport a les decisions de la classe dominant i del capital, a través de la via parlamentària i amb l’atac a les lluites socials, en excel·lent cooperació amb les forces de repressió de l’estat. De la mateixa manera, el “Casal Tramuntana” a Catalunya i l'”Hogar Social Ramiro Ledesma” a Madrid, utilitzen les mateixes tàctiques emprades per Alba Daurada (bancs de sang, distribució d’aliments només per nacionals etc…) per a aconseguir la simpatia del poble.

L’auge dels partits d’extrema dreta a toda Europa durant els darrers anys requereix l’agrupació del moviment antifeixista en contra d’aquesta amenaça.

El proper dijous 18 de setembre a les 19:00h convoquem una concentració a la Plaça de la Revolució, al barri de Gràcia, per retre homenatge i recordar l’assassinat de Pavlos Fyssas i per alçar la nostra veu contra el feixisme, el capital i l’Europa fortalesa.

NO PASSARAN

Xarxa Antifeixista per Grècia,

Barcelona, 13/9/2014

Advertisements

2 thoughts on “18/09 Concentració en memòria de Pavlos Fyssas

  1. Pingback: Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα σε όλη την Ευρώπη | Jo Di Graphics

  2. Pingback: Antifascist demonstrations in tribute to Pavlos Fyssas in several cities in Europe ! * Συγκεντρωτικό των αναρχικών-αντιφασιστικών καλεσμάτων για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s